Kerstdag in New Zealand is Kerstnacht in Belgie… een halve dag geleden was het Kerstfeest bij mijn zus terwijl ik opstond en het ondertussen zondag (Kerstdag) was in Cambridge. 

Het waren drukke dagen in november en december… Na 1 jaar werk in NZ, is het tijd om de structuren steviger te maken. Om dit beter toe te lichten, leg ik even mijn visie uit alsook mijn missie en targets. 

Ik wil in Nieuw Zealand een stevige – solide en productieve structuur opzetten waarbij de toekomst van de triatlon in Nieuw Zealand verzekerd is voor de komende tientallen jaren.  High Performance and success of HP begint bij het vinden van de juiste atleten (Talent ID), daarna ze begeleiden/opleiden op de juiste en verantwoorde wijze (Talent Development) door  sterke, gedreven en kwaliteitsvolle coaches (Coach the Coach) die mee evolueren met de tijd, tranparant zijn en werken met de middelen die ze nodig hebben… (Innovatie, communicatie & promotie).

En hiermee heb ik de vier pijlers getekend die het fundament van mijn werk vormen en waarop de toekomst van triathlon NZ zal gebouwd worden.

Mijn Talent ID project bestaat uit diverse activiteiten die ervoor zorgen dat we ‘triathlon’ zo aantrekkelijk mogelijk voorstellen.  Hierbij is respect, eerlijkheid, kwantiteit boven kwaliteit, skills boven veel trainen… mindset belangrijk zijn. Het is de keuze van de jongere om deze weg in te slaan, zodat ook ‘commitment’ een zeer belangrijke plaats inneemt in het gehele proces.  Ik creeer als ’t ware een framework dat nodig is om talent (in al zijn vormen) op te sporen en in eerste instantie te begeleiden.  Van twee grote regios in NZ  gaan naar verschillende kleinere plaatsen, Tri Nz  Hubs of  Tri Nz Youth & Junior Academies.  Het frame work bepaalt de kwaliteit van de Hub/academy wat cruciaal is voor de ouders die zoeken naar de beste plaats voor zoon of dochter om aan sport (zwemmen, fietsen en lopen) te doen.   TriNz levert het kwaliteitslabel voor deze Tri Nz Academy af.

Een volgende editie zal ik meer vertellen over de concrete invulling en werkwijze. Nu ga ik  met mijn ouders skypen en hen een heel fijne Kerst toewensen 🙂    Aan iedereen alvast ook een heel fijne kerst toegewenst.